berKFC bersama org2 ganu


~salam~

2nda day melepak bersama pipah & fare
Zaza? Dis tyme xda ngn kami...
Katanya nak jadi dak bek..ahhaa...gurau2 ek za..

Dis tyme kitorang lepak2 kat pantai batu buruk..
Makan2 kfc kat stu sementara tggu hujan reda..

- kfc ditaja khas oleh PIPAH in da house-

-pipah-

-alololo-

-me & fare-


Usai je makan terus ke pantai...
Thanx ye sebab realisasikan impian ak nak lepak kat pantai ngn korang..
Cam jakun je kan nk ke pantaikan..ahaks..da ak kesah?
Sllu lepak ngn family je.. umah jauh dr pantai r katakan
Klu sungai sllu r lepak2...bosan2...ubah angin lak...:)
-kuar cahaya keimanan kami berdua pda malam itu...ngeh4-


X lama pun kat  stu sbb da malam..
Parents da mula cri suh balik..
G pun x lok anak dara kuar malam2 kan..
Lalalala...

Lastly,
Thanx again k korang2..
Cam bese...pipah!!! thx sebab sudi belanja kami ber2 malam 2
Jasamu akan kmi kenang sampai bila2..
Yeahhh...sayang ko r..
Hehe...

Daaaa...





Sejenak di teluk ketapang, Ganu


salam...

helo..helo...helo..
rini 2nd day ak kat ganu ni...
sebab pe ak tetiba je muncul kat ganu ni?
sebabnya... lu pikir r sendirik k..
ngeh4...
x r.. adik ak konvo rini..
congrate apik... 
xmo cte pjg2 psl konvo...next post bru cite

1 je nak cakap rini 
ak mkn kat teluk ketapang...
makan pe? klu korang org ganu sure korang tau ak mkn pe kn..
haaa... pe g...mkan ict aka ikan celup tepung,sotong tepung, kepo leko, cucur pe ntah...sayur kot...
sodap2...x bad makanan dia...
thanx 2 fare, zaza, pipah, & nayo..
sbb sudi bwk ak makan kat cni...
next tme klu ak dtg cni g sudi2kan lah bwa ku ke sini lagi k..heeee

thx 2 fare yg sudi amk ak kat hotel...hehee...
zaza + pipah.. korg terkejutkn ak ttba da kat cni kan..heee.
nayo...thx blnja kmi mkn tdi...next tme sla blnja lgi..ngeh3...

ermm..pe g ek..
haaa... thx gak sbb sudi bawak driku meninjau2 ganu wlpn sebentar...
ngeh3...
xtau nk type pe dah...tgk je la picture2 kat bwh ni...
cdt 2 cameraman aka fare...
tp sayang 4...1 pn xda pic cameraman terkemuka nih..
sibuk mencandid pic2 vvip cm kami sumekan..hahah..gurau2...:)

me wif zaza hotzzzz
pipah hotzzz

nayo..
sebahagian drpd mkanan kmi

 p/s : thanx again, my dear frenzzzz

Makna disebalik no 786


salam...
hai2 korg2 sume...
nak tanya nih..penah tengok x no 786 kat mane2 kdai makan especially kedai2 mamak..
xpun kat no plat kete ke moto ke?
penah?penah?penah?
tau x pe maksud no 2?
klu x tau meh ceq habaq mai kat korang sume

~786~

no 786 ni sebenarnya bermaksud  بسم الله الرحمن الرحيم

camne leh dapat no ni..
tgk kat bwh ni..

jadual huruf-huruf Arab dan nombor :


kod bismillahnya macam kat bawah ni:-


korang dapat tgk sendirikan betapa bijaknya Allah dalam mengatur sume ini...
hayati dan selamat beramal...

:)


ubat batuk + demam + secret


mla2 kna serangan batuk then x lme pastu kna demam...
hampes tul..
batuk ooo batuk..
kenapa ak yang kau serang..
kenapa? kenapa? dan kenapa?
da r ak alergik ngn kau whai incik batukk
sekali kau serang ak...
pasti muncul penyakit2 yang lain...
yg pasti zzzzzzzzzzz

huaa....
lagi r sesak dada ak nih...
seksa2 tme batuk....
stay away from me whai incik batukkkkkkkkk

di pagi yg indah


~salam~
pagi2 lagi ak da mendapat 1 lagi penyakit yg sememangnya ak x ska..
woahhh...
mula2 rsa perit kat tekak
then perit..
kemudian baru r batuk muncul..
yes..thx incik batuk sebab anda muncul kembali dlm diriku..
benci weh benci..
ak x suka gler tme2 batuk nih,,
g 1 klu batuk bkn men lame ak kna...
huaaaa....
incik batuk sila la away dari hidupku...
ak merayu kepadamu...
stay away from me...plizzz

Let's enjoy wif slurpeee


skang ni ak amatlah tergila-gilakan SLURPEE
korg tau x slurpee 2 pe?
xtau 2 dok diam2 je..dengo ni teman nk kabo kat mike2 sume..

klu kome nk tau slurpee 2 ape...
slurpee 2 adalah sejenis minuman yg amat2 lah sodap tuk dminum...
da 5 perisa sbnarnya...

  


nampak x picture kat ats nih..
ni r slurpee...bagi yg xtau n x penah nk rasa minuman ni..
seyes ak cakap..sedap sangat2..
favourite ak adalah wane pink + hijau 2...
yg len x berapa sgt...2 bagi ak r..
xtau lak korg ska yg ne 1..

mane nk dapatkn minuman nih..
pe g..
g stat kete @ moto2 kome then g ke 7E..
selamat mencuba!!!

Jom enjoy bersama

Asereje by Las Ketchup 

Mira lo que se avecina a la vuelta de la esquina
viene Diego rumbeando
con la luna en las pupilas
y su traje agua marina
van restos de contrabando
Y donde mas no cabe un alma
Alli mete a darse caña
Poseído por el ritmo ragatanga
y el dj que lo conoce toca el himno de las 12
para Diego la canción más deseada
y la baila!!!
y la goza!!
y la cantaaaaaaaa!!!
aserejé ja de je
de jebe tu de jebere
seibiunouva majavi
an de bugui an de güididípi
aserejé ja de je
de jebe tu de jebere
seibiunouva majavi
an de bugui an de güididípi
aserejé ja de je
de jebe tu de jebere
seibiunouva majavi
an de bugui an de güididípi
no es cosa de brujería
que lo encuentre to los días
por donde voy caminando
Diego tiene chulería y ese punto de alegría
raftafari afrogitano
Y donde mas no cabe un alma
Alli se mete a darse caña
Poseído por el ritmo ragatanga
y el dj que lo conoce toca el himno de las 12
para Diego la canción más deseada
y la baila!!!
y la goza!!
y la cantaaaaaaaa!!!
aserejé ja de je
de jebe tu de jebere
seibiunouva majavi
an de bugui an de güididípi
aserejé ja de je
de jebe tu de jebere
seibiunouva majavi
an de bugui an de güididípi
aserejé ja de je
de jebe tu de jebere
seibiunouva majavi
an de bugui an de güididípi
aserejé ja de je
de jebe tu de jebere
seibiunouva majavi
an de bugui an de güididípi
aserejé ja de je
de jebe tu de jebere
seibiunouva majavi
an de bugui an de güididípi
aserejé ja de je
de jebe tu de jebere
seibiunouva majavi
an de bugui an de güididípi


p/s : ak pasti sume orang pnh dengar lagu ni...okie,pe yg ak still ingt adalah lgu ni sememangnya amat2 popular tme ak sek men..form bpe ek..lpa r..abaikn yg 2..enjoy it k.. vdeo nt ak upload..x jmpa mne ak smpn

New Background



korang2...
dengar ni ak nk wat 1 pegumuman penting..
tapi xda berkaitan yg msh hdp @ yg sdah meninggal dunia..

korg nmpk x pic ats nih..
klu x nmpk gak tgk je background blog ak yg sedia da skang nih..
yeah...dis is my 2nd backgound..
act, sebelum background ni da background len 
tapi cm x menarik perhatian ak..
ok..kli ni ak nak jadi sedikit childish..
blh x? blh x?
pedulik hape ak klu korg x bagi...
dis is my own blog okeyh...nak cbuk apsal?
kahkahkah..

tu je sebenarnya...
chowww

Sem break


cuti sem 1 10/11 da bermula
gler epy sehepy-hepynya...
mana xnya skang ni masa tuk mengenjoykan diri yg sememangnya x berapa nak enjoy kebelakangan nih..
sebab pe? spe tau angkat tangan cepat...xtau dok diam2 sda..xyah bising2...:)
ok..sebabnya punya la banyak projek + assignment yg perlu disiapkn sepanjang sem nih..
xyah nak mentelaah buku lgi..
xyah nak perah2 otak tuk pk jwpn pe yg perlu kta isi dlm booklet answer + quiz
xyah nk dok pk system pe yg nk kna wat
cam2 g r...
penat gler dgn sume 2

rini ari ke-4 cuti pas xam
still x balik umah g
kali ni gatai nak balik lambat 
kononnya nak enjoy dlu ngn insan2 tersyg kat umh ni b4 fly to ipoh
enjoy2...yeah mmg enjoy
sebab kami hanya mengabihkan beras & mengembangkn badan
amatlah x patut..xpatut2...

ermm pe g ek xtvti rini..
woah...b4 terlpa
pagi2 buta g da kemas umah spya kemas,suci n bersih
yg pentingg sedap mata memandang weh...
haa...tme ni r 1 penyakit menyerang ak..
sengal punya selesama...
ak x ska kau.nyah kau dr hidung ak...
ak bnci kau...pegi2..
haha..da mcm pe jekn.. lantak r..
da ak kesah???

dah r..xtau nk type pe g
sekadar mengisi masa terluang..
chowww...




di saatku mencintaimu...


Mengapa kau pergi, Mengapa kau pergi
Di saat aku mulai mencintaimu,
berharap engkau jadi kekasih hatiku,
Malah kau pergi jauh dari hidupku,

Menyendiri lagi, Menyendiri lagi,
Di saat kau tinggalkan diriku pergi,
Tak pernah ada yang menhiasi hariku,
Di saat aku terbangun dari tidurku,

Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku,
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencintai dirimu,
Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku,
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencinta…….

Menyendiri lagi, Menyendiri lagi,
Di saat kau tinggalkan diriku pergi,
Tak pernah ada yang menhiasi hariku,
Di saat aku terbangun dari tidurku,

Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku,
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencintai dirimu,
Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku,
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencinta…….

Semoga engkau kan mengerti,, tentang perasaan ini
Maaf ku telah terbuai, akan indahnya cinta
Maaf sungguhku tak bisa, untuk kembali padamu
Maaf ku telah terbuai, akan indahnya cinta

Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku,
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencinta,

Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencinta,

Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencinta..............



Kan seronok klu dapat ....


 



~ satio ~
(xtau bla leh dpt...duit xdak...:'()


 
~ sony walkman ~
(coming soon..tggu...)

~ alert msg tuk ym,msn,skype n seangkatan dengannya ~
(akan ku cri dgn segera...comey gler bnda ni)

  
~ external hardisk ~
(amat2 & amatlah memerlukan external ni tuk meringankn + isi segala mcm bnda agr lappyku ringan)



best klu dapat gadget2 yg cm dlm pic2 ni...
da lme berhasrat tuk dapatkn gadget2 ni tapi..
harapan tinggal harapan
bla leh dapatkan ntah r..
selagi x dapat gadget2 ni selagi 2 r usha je tiap kali nmpak...




p/s : spe2 yang rsa nak adiahkn bnda2 ni @ blikan tuk ak...kecil tapak tangan nyiru ak tadahkn..