seksa..menyeksa..diseksa..terseksa..


adoilaa...once again aku kena ulser...
dis time sakit gler kot...adess...
cepat la elok wahai ulser..
ak da x tahan nak tanggung sakit tu..huuu
last wik je 3 tempat dia muncul..
walaweh...seksa kott..
mula2 kat bawah...lidah & then kat atas..
ok..sumenya perit kot...
ulser oii...gigi aku pun kena effect ko tau x..
seksa jangan cakap..
macam2 ak da letak at tempat ulser tu tapi idak-idak gak baik..
adoii... x larat nak tanggung sakit ulser nih..
makan memang payah r.. selalu kenyang je bila makan..
tapi bila ulser menyerang segala selera makan ak berkurang..
perut terus berkeroncong even pas makan..huhu..

orang kata letak ubat2 ni :


1. bonjela @ oral aid.. - oral aid ni mmg ak prepare awal2 sebab ak tau ak akan kena..

2. asam keping / asam gelugur - ak baru tau sebab cik ros suh ak letak.. memang pedih beb time letak... berair kot mata ak time letak.. 

3. garam - aha...ni memang ak praktikan selalu sebelum ak letak oral aid.. sam je pedihnya bila letak kat tempat ulser 2.. hohohoo.. pedih2 pun tapi pastu best..kebas je ak rasa..then boleh makan..

3. da 1 ubat cina yang kita boleh beli..ak x sure name ubat 2 apa.. orang kata memang pedih gler bila pkai..

tapi ak rasa cam x menjadi je oral aid, bonjela, asam keping & garam.. ak da letak tapi x menjadi..adeii la...

p/s : spe tau cmne nak bekkan ulser? tolong gtau wehh...

12 org mengomel :):

COTTON LADY said... Reply To This Comment

same ler kiter slaloo pecah2 dalam mulut,dh mcm gunung brapi~
tp smpai skang xtau cara yg senang n cpt nk baikkan,pernah skali tue pakai ubat ntah ape namanya yang jnis jelly tutup site yg pecah n sakit tue,kalo ikowt cara yg xrasmi sy juz minum air gas,memang lega rasa cam kecut jer lelubang tue~tp nih cara yg xde penjelasan yg jelas,hehhehe

Laila Azwa said... Reply To This Comment

owh ye ke..slalunya wat gna gram @ oral aid 2 da bek..tpi dis time x mnejdi lak...dah elok kat ppi blh kanan kna kat lidah..then kat ats mulut lak..adess...sadis tul..huhu

afifahramli said... Reply To This Comment

ko wat ape ni ehhh smpai ulser2 cmni? eeeeee! haha.

Laila Azwa said... Reply To This Comment

pipah : ahaks...leh lak cm2..ak xwatpe dow...mybe kurang air lot...:)

afifahramli said... Reply To This Comment

blek berendam smpai kecut tgn2 k! haaha. da blek ke?

Laila Azwa said... Reply To This Comment

x..blm g..ak stay dlu kat kjg sbb da hal.ngee...ko katne pip?

afifahramli said... Reply To This Comment

still d bangi. sok blek. weee. jom la ict lg. haha

Laila Azwa said... Reply To This Comment

hahaa..tau xpe...ttba ak trgn nk g ict lg...hangout ngn korg...best2..insyaallah klu xda pape ak g sna...ak tdo umh ko r pipah..ok?

afifahramli said... Reply To This Comment

dtg la. takesa pn. huhu. uma ak bknnye ade org pn. heee. moh2 sni. :)

Laila Azwa said... Reply To This Comment

wokeh..insyaallah klu da rezeki ak dtg umh ko..nt ak dtg bwk ak round 1 ganu..x abes g ritu ak round...

afifahramli said... Reply To This Comment

haha. ganu xde tmpt best2. nk round2, kne dtg dlu. huhu

Laila Azwa said... Reply To This Comment

hee..boleh2..nt ak dtg...tpi xtaw bla..:)