Tutorial 1 : Cara install brushers ke dlm adobe photoshop


Salam bloggerz

Hari ini tetiba rasa nak buat tutorial plak.. tak pernah-pernah aku buat tutorial ni.. selalunya merepek-meraban je lebih.. tapi tak apa.. demi mencari kelainan tuk blog kesayangan aku ni kan.. orite, hari ni aku nak ajar cara-cara untuk install brushers kat photoshop..Cara-caranya adalah :

-> Mula-mula sekali search brushers kat uncle google. (photoshop brushers). bila dah download tuh tolong simpan dlm 1 folder.. aha..sebelum terlupa pilih folder .abr aje tau..

-> Senang cite korang simpan kat dalam folder brusher.. caranya :

START > COMPUTER > PROGRAM FILES > ADOBE > PHOTOSHOP PRESETS > BRUSHERS

-> Then, buka adobe photoshop. Ikut sebiji-sebiji instruction kat bawah ni. jangan skip keyh :


~ pilih brush tools ~



-> Nak tengok hasilnya.. ok buat macam biasa..

File > NEW .. atau shortcutnya : CTRL + N



p/s : hope tutorial ni dapat membantu korang...enjoyyy...











2 org mengomel :):

Didiey Fadhilah Ramli said... Reply To This Comment

chantek header wawa! :D

Azwa said... Reply To This Comment

thx..hehhee...ni dlm proses buat header yg bru