Tutorial 3 : Bilangan Pengunjung Blog



Hari ini nak ajar macam mana nak tau bilangan pengunjung ke blog kita...
korang tau tak yang mana satu..
orite.. sila usha dekat sebelah kiri kanan tuh..
nampak tak? kalau tak nampak sila pakai spect tebal-tebal yee...

haa... benda alah ni la yang dimaksudkan..
skang dah tau menatang ni kan...
orite, proceed to the tutorial..

Step 1 :
Sila ke menu tab..cepat-cepat!! then taip http://whos.amung.us


Step 2 :


Dah berjaya masuk website tuh then pilih kedudukan widget yang korang rasa seswai dengan blog korang.. widget ni statik je...so, tak perlu risau kalau widget ni akan ikut bila korang scroll page.. then, copy code yang dah diberi tuh..


Step 3 :


Dah copy code? orite..gud job.. bila dah copy code tuh macam biasala. pastekan dekat dalam html/javascript.


Step 4 :
Dah siappp!! sebelum publish sila review dulu ok.. insyaallah jadi.. :)







4 org mengomel :):

Nurul Ainaa said... Reply To This Comment

Lehhh -.-' benda nih bolangan pengunjung ke.. hikhik. Jenoh dok pikiaqqqqqqq LOL

Azwa said... Reply To This Comment

yup2...brpa rmai orang yang view blog kita

Ikan_Pari@@ said... Reply To This Comment

mak aih dasat gile. ok sekarang jugak teman mulekan blog sendiri.

Azwa said... Reply To This Comment

apa yg dasatnya?