Bercanda di Taman Botani ♥

Hello bloggerz, buat apa arini? Mesti tengah bersiap nak pergi date bagi yang sedang bercouple. Ok, yang single pulak dok watpe je kat umah? Layan movie? Jadi la. Eh awak semua, kita nak cerita nih. Semalam pepagi lagi siap-siap ke kelas make up. Kemain kau jah pergi kelas make up. Sesaje join event ni sebab akak aku yang keding tuh dok ajak dari harituh lagi. Selesai event tuh terus balik umah. on lappy macam biasa then dapat mesej dari remi. Teman dia pergi beli barang kat giant. Ok, kami sebenarnya bukan ke giant tapi ke mydin meru.


Tempat yang memula kami singgah adalah Shiaz Ma Enterprise. Erk, booth sape la tuh kan.  Booth sape lagi kalau bukan booth Meor aka DM. Sampai aje kat booth disogok dengan air roselle. Thanx ye dik oi sebab bagi akak kamu nih minum. Dahaga sebenarnya masa tu. Air tuh sedap. I loike! habis air dihidang pulak dengan rojak. Ok, tak tahan tengok rojak tuh. Cepat aje tangan ni ambil rojak. Hee. Dah orang bagi kita makan je la kan. rezeki jangan ditolak. Bala jangan dicari. Kankan? Erk, ada kaitan ke?


  

Habis round mydin terus decide ke taman botani. Lepaking dekat sana sebentar sambil hirup udara yang nyaman. Cewah! Bila si Remi ni kata nak ke Taman Botani hati terus terkinja-kinja. Tak sabar nak ke sana sebab selama ni dengar aje pasal  Taman Botani  tapi seriusly memang tak pernah sampai. Sebelum ni memang ada plan nak pergi tak tuptup cancel. Oh, sadiskan? Huu. Habis satu taman tu kami jelajah. Penat (tak penat sebenarnya) tapi best! Yang tak bestnya sebab tak ada orang jual minuman dalam kawasan tu. Yang ada cuma pakcik aiskrim mat kool aje. Erm, masa ni tahan aje la dahaga. 

  
~ Remi ~

 

Penat snap, gosip, mengumpat terus balik rumah. wee, thanx ye remi sebab sudi bawak aku datang Taman Botani nih. Cakap kat kawan hang tuh lain kali kalau nak join toksah nak memamlu kambing sangat ye! hahhaa.. Muka jambu tapi pemalu. Cet! 

5 org mengomel :):

Pisyek Kumar said... Reply To This Comment

sape nama makcik baju oren nih? remi? xD

Azwa said... Reply To This Comment

pisyek, nama dia aimi. heee.. ktrg pggl dia remi since sekolah lgi. xD

Anonymous said... Reply To This Comment

oit.. kat blog jgn lah buh remi .. org pggil aku amy jer skg hahaha bongok hg HAHA :p

Azwa said... Reply To This Comment

uiks. pe kes ko gna nme anonymous ni.. nenek btul daa

Amy Farhana said... Reply To This Comment

hhaaha! sajee :D