Renungkanlah..

Dalam kehidupan kita di dunia ini banyak perkara-perkara yang menunjukkan tentang kebesaran Allah, berikut ini dipersembahkan sebagai renungan. Semoga dapat menambahkan keimanan kita selaku Hamba Allah.*Apabila seseorang bercakap secara puratanya 300 titisan air liur akan keluar dalam tempoh seminit iaitu kira-kira 2.5 titisan bagi 1perkataan. --> byk gler air liur yg kuat...euuwww*Dalam secawan kopi terdapat lebih daripada 1000 jenis bahan kimia. -->jgn minum kopi..*Orang yang menggunakan tangan kanan hidup 9 tahun lebih lama daripada mereka yang kidal. -->omg..ibuku kidal..tpu2*Secara purata seseorang menghabiskan masa selama 2 tahun bergayut di telefon sepanjang hayatnya.*Secara purata seseorang minum lebih kurang 8,000 gelen air sepanjang hidupnya.*Di serata dunia yo-yo adalah sejenis permainan tetapi di Filipina ia merupakan senjata merbahaya. -->bnda bulat ni pn leh jdi senjta yg berbhya ke?*Hanya terdapat 4 buah negara di dunia bermula dengan abjad D iaitu Denmark, Dominica, Djibouti & Republik Dominica.

*Setiap tahun Selat Inggeris yang memisahkan England dan Perancis melebar sebanyak 300 milimeter.*Nama semua benua bermula dan berakhir dengan abjad yang sama iaitu huruf A.*Manusia hanya menggunakan 10% daripada otaknya untuk berfikir; selebihnya untuk aktiviti lain atau mencetuskan pergerakan luar kawal.*Ketika bersin, semua organ dalam badan tidak berfungsi termasuk jantung.*Kerosakan otak akan berlaku jika suhu badan meningkat melebihi 41 deg. celcius
*Badak air mampu berlari lebih pantas daripada manusia.*Ngauman singa boleh kedengaran sejauh 3 km.*Tiram boleh mengubah jantinanya beberapa kali sepanjang hayatnya.*Dianggarkan 80% haiwan di muka bumi adalah serangga.

0 org mengomel :):