Keputusan AIM 18






semalam telah berlangsungnya Anugerah Industri Muzik untuk kali yang ke 18..
lama jugak industri muzik dekat tanah air kita ni kan?
yang sebenarnya aku terlupa nak tengok AIM ni semalam..
dok teringat pasal benda ni bila buat blogwalking sana sini...
best ke tak AIM semalam wahai kawan-kawan? ce korang cerita sikit best ke tak?
dengar cite ramai yang kata best.. benda ni aku sendiri pun tak confirm betul @ tak?
jawapannya hanya ada pada orang-orang yang tengok sahaja...

orite.. kat bawah ni keputusan AIM 18 :

ARTIS BARU TERBAIK :

Najwa Latif


LAGU POP TERBAIK :

Sedetik Lebih (Anuar Zain)


LAGU NASYID TERBAIK :

Pedoman (Nora ft V.O.U)


LAGU POP ETNIK TERBAIK :

Joget Tak Senang Hati (Adibah Noor)


LAGU INGGERIS TEMPATAN TERBAIK :

Got To Go (Najwa Latif)


PERSEMBAHAN VOKAL BERKUMPULAN TERBAIK DI DALAM LAGU :

Beribu Sesalan (Shila Amzah, Jaclyn Victor & Ning Baizura)


LAGU ROCK TERBAIK :

Pelita (A.P.I)


VIDEO MUZIK TERBAIK :

Susun Silang Kata (Aizat)


LAGU BAHASA MELAYU TERBAIK YANG DIPERSEMBAHKAN OLEH ARTIS LUAR NEGARA :

Ku Menunggu (Rossa)


ARTIS MOBILE TERBAIK CELCOM :

6ixth Sense


ANUGERAH KEMBARA :

Yunalis Zarai


ANUGERAH SRI WIRAMA :

Beh Suat Pheng


PERSEMBAHAN VOKAL TERBAIK DI DALAM LAGU :

Lelaki - Sedetik Lebih (Anuar Zain)

Wanita - Penakut (Yuna)


LAGU TERBAIK :

Penakut (Yuna)


ALBUM TERBAIK :

The Malaysian Philharmonic Orchestra Celebrates 25 Years of Sheila Majid


Tahniah kepada para pemenang...


2 org mengomel :):

fiQ'Ra said... Reply To This Comment

hehe, wahhhhh siap listkan lagi... semalam best je kan ;)

Azwa said... Reply To This Comment

fiq'ra : saya xtgok aim smlm..terlpa daaa...huhu...best ek..